kakvi bude pogon: podvodni (propeler ispod čamca)
polupodvodni ( propeler iza čamca)
ja bi stavil polupodvodni u tvom slučaju gdje bi broj okretaja iznosio 15-20 tisuća
MAX 30 000 jer se inače
izletanje čamca iz vode, nestabilnost pri skretanju sa punom brzinom........
pazi možeš ti vozit i "tri" sata ako imaš dosta jaku bateriju koja ti stane u brod.....
moraš znati kakvu batku budeš kupil nimh (6v,7.2v,8.4v,9.6v) ili lipo (11.1v,12v,14.8v......)
u slučaju da neznaš
: npr motor B2445 KV
2600 X baterija
11.1V = 28 860 rpm
FESTpošto sam i ja početnik neznam kolko bi to išlo al mislim da bi to išlo i više 50 km/h ako nebi došlo do izletavanja iz vode
mislim da ti je i to prejaki motor
npr:
ARPRO P1 brushless RC boat 1500 kv s tim da je outrunner
koji regler ili ti ga ESC (odnosno u ovom slučaju Typical Current: 35A) trebaš ti piše u podatkima motora s tim da to nije preva vrijednost koju on vuče u VODI,ona je veća zato preporuka kupi shunt s
kojim uz pomoć multimetra možeš izmjeriti točnu amperažu. uzmeš na e bayu multimeter ti je 3-4 dolara a shunt do 100A 9.99,oba dvoje sa free shippingom...
dakle pravu amperažu budeš znal kad staviš prop na osovinu i upališ motor pod vodom..
((
da ti nebi palo na pamet staviti motor u vodu) ispričavam se na gramatičkim griješkama)al eto sad pred par dana sam vidio esc na e bayu 100A mislim da 24 dolara dođe ili manje samo moraš biti strpljiv i pretraživati sve stranice koje ti pokaže
sa dijelovima koje tražiš (ja sam prije 3 mj 24 str prelistal i tek na 25 našao za đabe). to kupiš i bez brige si..... ili kupi dupo jači nek piše u podatkima motora...
batku kupi 5000 mAh i to ti je dosta, ili dvije slabija pa ih spoji