Skip to main content

Topic: Alu kofer (Read 15067 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Odg: Alu kofer

Reply #15
...hm...dobri su to koferi.. 8)...al ustvari nevaljaju.. :(....zbog takvih kofera vi ste slomili antene na stanicamo... :o :D :D :D :D :D
Turnigy 9X

Reply #16
kupio kofer, komada dva, jedan manji za stanicu i njene baterije
drugi za survior kit na letilištu :)

ovaj manji iz bauhausa već dođe sa spužvama nutra, samo ju je potrebno oblikovati
u ovom nema šanse da se antena polomi, stanica čvrsto stoji nutra, kad dođem doma postam slike
i have fun with my funjet, it' ultra fun :)

flyfly mirage 2000

Reply #17
...eto kad svi pokazuju.. 8)
Turnigy 9X

Reply #18
mala digresija,
primjetio sam da svi toliko vole svoje stanice, da ih čak žele gledati i dok lijepo leže u koferu (mislim ovao lijepo okrenut prema ponosnom vlasniku ;)

Posljedica: kad se kofer zatvori i primi za ručku, sve stanice koje nisu našle čvrsto uporište u spužvi, lagano klize i svojom antenom dotiču dno kofera. To nije neki problem dok se jednom ne dogodi iiiispad kofera iz rukeeee i ...

Prevencija neželjene posljedice: rotacija dragocjenog predmeta 180 stupnjeva (dopustite joj neka sjedi na dnu kofera, umjesto da dubi na anteni;)

Reply #19
Popodne sam malo preuredio kofer jer se spužva zgnječila i stanica više nije bila tako sigurna. Iskoristio sam jedan puknuti dio od pulta za stanicu i pričvstio ga za dno kofera tako da se ručka uvuče u ležište i nema micanja ni lijevo ni desno ni gore. Donji dio stanice se osigura komadom spužve sa čičak trakom. Evo i par fotki:

[attachimg=1]

[attachimg=2]

[attachimg=3]

[attachimg=4]

Starenje je neizbježno ali zato odrastanje nije

Reply #20
ja sam  sebi uzeo zeleni isti takve veličine i cijena mu je oko 50 kuna nije ni puno ;)

Reply #21
imam i ja jedan takav kofer i super su stanu batka stanica, prijemnici, rezervni serva i ostalo .
'
dark sad si mi dao ideju . hvala .

Reply #23
Ajde da se i ja malo 'prezentiram': moj način montaže stanice u kofer je jako jednostavan: uzme se komad vrlo tvde spuže (kako li se zove taj materijal ?) , odreže se kocka veličine kutije cigareta. Zatim se bočno svrdlom u stupnoj bušilici udubi okrugli utor presjeka nosača stanice. Do tog utora se ureže kanal-vodilica ali vrlo uska. Kocka tvrde spužve se tada ulijepi na dno kutije.
Kada se stanica stavlja u kofer, nosač stanice se protisne kroz kanal do utora i osjeti se kao neki 'klik' kada sjedne. Isto je i vađenje jednostavno, a cijela stvar dosta dobro drži i čuva od oštećenja.
 Ugradio sam i pregradu do boka stanice i obložio isto nekom spužvom, a spužva je utisnuta i u poklopac, koji sve pokriva i ima urezane rupe za palice na stanici. Vrijeme izrade oko 15 min zajedno sa sušenjem ljepila ! ;)
Do sada nismo imali nikakvih ispadanja ili nekih problema sa ovakvom montažom.
Detalji vidljivi na slikama i skici...

Damir

Reply #24

Sve ukupno me kostalo 100kn ima dosta pretinaca ispod, koje podjelim spuzvom npr. ispod baterija ima nesta alata, a slijeve strane nalazi se jos baterija i kamera sonny webbie.

Stanica nemoze nigdje jer je drzi gornja spuzva, a sto se tice nosenja i zastite antene to sam rijesio tako da sam ubacio letvicu plus sto spuzva drzi stanica stoji kao armirani beton :)

Sjedi mrav na banderi i umače keks u struju