Pozdrav ekipa, evo, da ne dužim previše, jedan krati uvod pa onda slike onoga što je napravljeno do sad
Iako se smatram još zelenim (ušao u hobi početkom veljače ove godine), zanimanje za ovaj hobi je prešlo granicu "plug and play" letenja pa sam odlučio krenuti u svoju prvu samogradnju. Objekt gradnje - Pilatus PC-9M u šemi naše akro grupe Krila Oluje u koje sam se zaljubio kad su po prvi puta gostovali na aeromitingu u Varaždinu, 2006. godine. Ideju sam pokupio na jednom brazilskom forumu gdje je gotovo svaka 3. tema vezana uz EMB 312 Tucano, trainer gotovo sličan Pilatusu
I tu je počela priča oko ovog modela, puno istraživanja, početka/odustajanja, kako bi ovo, kako ono, traženje materijala itd itd..no, rekoh, da ne dužim. Par sličica od samog početka do trenutnog stanja.
Info (V1):
Materijal: Stirodur (XPS)
Raspon krila / dužina:
880mm / 820mmTežina(RTF):
~650 gramaMotor: 1300KV
Propeler: 8x4E
ESC: 30A
Baterija: 1800Mah 20-30C
4x9g servo
Nacrt je oriđi pilatus-ov, precrtan u Illustratoru (osnovni outline) i uvećan/izrezan/poljepljen tra la la
"Malo" šmirglanja i eto ga
Moram napomenut da su napravljena nova krila, dihedral, odnosno scale verzija (posljednja slika u nizu).
Posljednja slika iz niza (koju imam) jest:
Naravno, ima tu još, detailing je u potpunosti gotov, urezane su i fiksirane sve kontrolne površine, stiglo je nešto opreme (ESC i servači), a motor samo što nije
kad bude ljepše vrijeme, pofotkam trenutno stanje. Eto, toliko od mene za sada. Ovom prilikom želim zahvaliti kolegama Mihaelu, Tomislavu i Gorazdu na svim korisnim savjetima i živcima