Skip to main content

Topics

This section allows you to view all Topics made by this member. Note that you can only see Topics made in areas you currently have access to.

Topics - KPatrik

1
Elektro modeli / Sebart Angel S50Evo
Evo da se i ja malo pohvalim s novim modelom. Ovo mi je treći sebart koji posjedujem i modeli su stvarno vrhunski. Imam još jednog istog ovakvog Angel-a i manju katanu s30e. Pogon će biti hacker A50-16 sa 16x10 propom. Uglavnom imam sve osim baterija trenutno, a mislim da ću ih uzeti tek na ljeto jer ne stignem letiti prije.

3
EU i okolica / Češka
Zanima me jel ima u Češkoj stranica tipa prop.at ili rc-network.de gdje se prodaju polovni modeli.
Lp
4
Elektronika i baterije / U potrazi za novom stanicom
Nedavno sam imao problema sa Aurorom 9, kupio sam ju polovnu i sluzila me dugo, ali je pocela otkazivati. Tocnije pred par dana mi je pala extreme flight extra 300 88" zbog stanice i nije ostalo skoro ništa od modela. Da skratim pricu, stanica se od onda ne boot-a do kraja kod paljenja iz prve nego joj treba par puta... Sad trazim novu stanicu i razmisljam o Graupneru. Tocnije MC-26 ili MZ-24 PRO. Zanima me jel tko imao iskustva s tim stanicama i s Graupnerom opcenito? I naravno trazim preporuke i za neku drugu stanicu u rangu 450eura sa prijemnikom. Letim akro bez problema s pultom i bez njega tako da mi oblik stanice ne igra preveliku ulogu, trazim nesto pouzdano.  ;)
6
Elektronika i baterije / Mrtva ćelija
Imam Hyperion HV graphene 5s bateriju kojoj je jedna ćelija 0.00, a druga 0.94. Ostale su okej, ali ja ne planiram dirati to jer bi išle u plovilo koje vrijedi preko 20k eura.
Korištene su par puta samo, ali ta jedna baterija je otišla skroz u papar i napuhnuta je malo. Kako da ju najsigurnije "onesposobim"?
7
Brodovi / Hydrofoil
Evo da i ovaj podforum osvježimo :)Adria Hydrofoil Team- AHT je inicijativa sastavlje od studenata Tehničkog i Pomorskog Fakulteta u Rijeci. Projektom studenti akumiliraju znanja iz elelektro propulzije,
brodostrojatstva, izrdžljivost trupa,management te mnogo drugih. Tim je osnovan u Studenom 2015. godine i trenutno broji 9 članova uključujuči mentora.
Među članovima ima studenata koji su prethodno sudjelovali studentskim projektima, natjecanjima te drugim događanjima.Specifični cilj ovog projekta je pružiti studentima Tehničkog i Pomorskog fakulteta (studenti koji sudjeluju na projektu) priliku za nadograđivanjem znanja izvannastavnog programa.
U procesu stručnog usavršavanja studenata osim teorijskog znanja svakako je bitno i praktično iskustvo.
Sudjelovanjem u ovom projektu studetnti stječu prva iskustva u struci jer prolaze sve faze razvoja proizvoda, od same ideje,
razrade projekta, izrade dijelova I kompletiranja plovila pa sve do konačnog ispitivanja u vodi.Uglavnom radim na Tehničkom fakultetu u Rijeci na izradi električnog hydrofoila skojim bi se natjecali krajem 7. mjeseca na hydrocontestu. Moja uloga na projektu je electrical engineering team leader. Ove godine smo krenuli sa ciljem da probamo izvesti projekt od početka do kraja u jednoj akademskoj godini. Večinu vremena se radilo na dizajnu broda i razmišljalo o pogonu, a tek nedavno smo počeli sklapati sve (razlog tomu je i što nam je materijal kasnio). Ja sam večinu vremena proveo radeći na dizajnu baterijskog sustava sa kolegom (mala pomoć i ekipe iz Rimac Automobili i Greyp bikes) te sam ga i sastavio kod njih. Također smo dobili kroz sponzorstvo tih 130 komada samsungovih 18650 čelija od njih koje su nam bile potrebne. Paket je konfiguracije 10P13S.Pogon nam je hidrogenerator marke watt&sea snage 1400W, regler je MGM Compro hbc series V7, Aurora 9, telemetrija, fpv, imamo par turnigy BECova, Savox serva, par diy kill switcheva u slucaju nekih nenadanih problema, Graupnerova pumpa za vodeno hlađenje reglera,...Uglavnom da ne duljim previše... Trupovi i krila su trenutno u izradi,radi se sa 200gr karbonom. Radimo sve u Code7 marine u Matuljima pokraj Rijeke. Trupovi su sandwich na nekim mjestima gdje je potrebno. Cilj je stvoriti plovilo koje će se natjecati u 3 kategorije:

1. Prijenos 20kg tereta sa krilima
2. Prijenos 200kg tereta bez krila
3. 2h vožnje (sa ili bez krila to ovisi o nama)2 trupa su već izašla iz kalupa, ali tek sutra ću staviti malo detaljnije slike.
Uglavno objavljivati ću tu koliko budem stigao s obzirom da nam je ostalo još manje od mjesec dana do natjecanja.
Slobodno pitajte što vas zanima pa ću objasniti detaljnije jer bi ovako mogao pisati slijedeća 3 dana :D


Pratiti nas možete na:


http://adriahydrofoil.uniri.hr


https://web.facebook.com/Adria-Hydrofoil-Team-1674673626151920/?fref=ts


I web natjecanja: http://www.hydrocontest.org/en/8
Motorni modeli / Extreme Flight Extra 300 88"
Nedavno je u moj hangar stigla i polovna Extreme Flight Extra 300. Model ima par godina, ali zadnju godinu nije letio uopće.
Raspon je 223,5cm, težinu neznam još.


Trenutno je u modelu:


-MVVS 50cc IRS
-23x10 Mejzlik propela
-Karbonski rezonantni auspuh
-Sullivan skywriter (vjerojatno ide van iz modela)
-Duplo napajanje za elektroniku u slučaju da jedno otkaže


Što se tiče serva,tu sam još neodlučan, ali bi definitivno stavio malo kvalitetnija serva.
S obzirom da trenutno imam pune ruke posla oko fakulteta,rad na modelu sam odgodio do Uskrsa. Tad ću vjerojatno i upalit motor da vidim kako radi i malo očistit model i popeglat foliju.
So stay tuned  ;)
9
Birtija / RITEH Waterbike Team
Započela je nova akademska godina i stime ujedino i novi projekt RITEH Waterbike tima. Molio bih sve koji imaju facebook profil da lajkaju stranicu i razloga što ćemo ubrzo tražiti sponzore, a to puno lakše ide ako više ljudi zna za ovaj naš projekt.  ;)
Također možete tamo pročitati i vidjeti o kakvom se projektu radi.


https://web.facebook.com/RitehWaterbikeTeam/?fref=ts


Hvala  :)
10
Mjesta za letenje / Rijeka
Pozdrav ekipa,
Zanima me tko je tu na forumu iz Rijeke,gdje se leti... Od nedavno zivim u Rijeci jer tu studiram elektrotehniku pa bi rado otisao letit nekad vikendom ako ima ekipe  :)
11
Birtija / Stan u Rijeci
Treba mi usluga jedna mala,
Upisao sam studij elektrotehnike u Rijeci i sad sam u potrazi za smjestajem pa ako tko ima kakav stan za iznajmiti ili zna nekoga tko ima bio bih veoma zahvalan za tu informaciju  :)
12
Samogradnja / Airsail Piper PA 38
Model sam dobio od kolege faldomak-a,na cemu bih mu jos jednom zahvalio.  ;)
Jos nisam nista poceo raditi ali sutra krece faza dovrsavanja konstrukcije trupa.
Posto se radi o full-scale modelu,mislim da ce mi najvise vremena oduzeti svi ti sitni detalji nevezani za konstrukciju,model ce vjerojatno ici na elektro,ali ima vremena za razmisljanje o setup-u.ono sto me iznenadilo kod ovog modela je nacin na koji su serva spojena sa kontrolnim povrsinama,zbog takvog nacina,dovoljno mi je 1 servo za ailerone i 1 servo za flapsove na krilo raspona 180cm,na to cu se detaljnije nadovezat kad krenem raditi oko krila.Zasada samo ovoliko od mene  :D